top of page

Over TerraTrio

Het TerraTrio bestaat uit : fluitiste Frieda Jacobowitz, altvioliste Margot Näring en gitarist Ton Terra. Hij was het die het trio bij elkaar heeft gebracht en veel van de stukken heeft gearrangeerd. De leden kennen elkaar als collega's op de Muziekschool Amstelveen, het huidige Platform C. Deze ongebruikelijke combinatie van instrumenten maakt het mogelijk om een sterk gevarieerd repertoire te brengen.

005-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1042.jpg
009-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1073.jpg
Frieda Jacobowitz

Frieda Jacobowitz studeerde dwarsfluit aan Northwestern University in Chicago bij Walfrid Kujala en bij de Engelse fluitdocent Geoffrey Gilbert. In Nederland heeft ze gestuurd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans Vester. Ze geeft fluitlessen op Platform C en heeft een privépraktijk. Ze is actief als fluitiste in orkesten en speelt ook graag kamermuziek.

010-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1076.jpg
011-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1077.jpg
Ton Terra

Ton Terra is afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium in de vakken gitaar en luit. Met luit en barokgitaar maakte hij jarenlang deel uit van een ensemble oude muziek. Met de Spaanse gitaar heeft hij veel kamermuziek gespeeld. Als pedagoog heeft hij het gitaaronderwijs aan jonge kinderen vanaf 5 jaar landelijk  op de kaart gezet.

Hij heeft veel ervaring met wereldmuziek door optredens op folkpodia en het leiden en arrangeren voor ensembles.

Margot Näring
 

Margot Näring studeerde viool aan het Brabants Conservatorium als leerling van Harry Curby. Na haar afstuderen koos zij voor de warme klank van de altviool en behaalde nog een Eerste Prijs aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, als leerling van Ervin Schiffer. Daarna was zij lid van het Brabants Orkest en het Brabants Kamerorkest. Zij gaf jaren lang viool en altvioolles aan de muziekschool Amstelveen en het conservatorium in Enschede en heeft veel kamermuziek gespeeld.

Gooi en Ermlander 9/1/2019
bottom of page