top of page

Over TerraTrio

Het TerraTrio bestaat uit : fluitiste Willemijn van Baar, altvioliste Margot Näring en gitarist Ton Terra. Hij was het die het trio bij elkaar heeft gebracht en veel van de stukken heeft gearrangeerd. Ton en Margot  kennen elkaar als collega's op de Muziekschool Amstelveen, het huidige Platform C. Deze ongebruikelijke combinatie van instrumenten maakt het mogelijk om een sterk gevarieerd repertoire te brengen.

Terratrio 12-23.jpeg
010-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1076.jpg
011-TerraTrio-WesterAmstel-_DSF1077.jpg
Willemijn van Baar 

Willemijn is op haar 16de gaan studeren aan het Brabants conservatorium in Tilburg, dat ze in 1988 cum laude afsloot. Daarna studeerde ze verder bij de beroemde fluitist Wolfgang Schulz in Wenen ,gefinancierd  met twee beurzen die zij daartoe wist te winnen. Zij speelde in diverse orkesten, waaronder het Radio Symfonieorkest en het Rotterdams Filharmonisch  Orkest. Ook trad zij op in diverse kamermuziek ensembles. Sinds 2014 is zij zich ook weer gaan toeleggen op het bespelen van de flauto traverso. Tijdens haar studie aan het Brabants Conservatorium volgde zij daarin reeds lessen bij Nancy Possman.

Nu wisselt zij het spelen op de moderne fluit en de traverso af, naar gelang de stemming van het gezelschap waarin zij optreedt.

Omdat het leven van uitvoerend muzikant niet te combineren was met de zorg voor haar opgroeiende kinderen , heeft Willemijn zich omgeschoold tot maatschappelijk werker en systeem therapeut. Het fluitspelen is zij wel altijd blijven beoefenen in haar vrije tijd. Onder meer bij de Stichting Bachcantates 

Tilburg , waarvoor zij ook de orkest-en solisten coördinatie doet

Ton Terra

Ton Terra is afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium in de vakken gitaar en luit. Met luit en barokgitaar maakte hij jarenlang deel uit van een ensemble oude muziek. Met de Spaanse gitaar heeft hij veel kamermuziek gespeeld. Als pedagoog heeft hij het gitaaronderwijs aan jonge kinderen vanaf 5 jaar landelijk  op de kaart gezet.

Hij heeft veel ervaring met wereldmuziek door optredens op folkpodia en het leiden en arrangeren voor ensembles.

Margot Näring
 

Margot Näring studeerde viool aan het Brabants Conservatorium als leerling van Harry Curby. Na haar afstuderen koos zij voor de warme klank van de altviool en behaalde nog een Eerste Prijs aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, als leerling van Ervin Schiffer. Daarna was zij lid van het Brabants Orkest en het Brabants Kamerorkest. Zij gaf jaren lang viool en altvioolles aan de muziekschool Amstelveen en het conservatorium in Enschede en heeft veel kamermuziek gespeeld.

Gooi en Ermlander 9/1/2019
bottom of page